Muziek Collectief Engelen bakt ze weer bruin

Op dinsdag 31 december jl. waren enkele leden van Muziek Collectief Engelen al vroeg uit de veren. Rond half vijf zijn ze begonnen met het bakken van zo’n 3000 oliebollen in de keuken van De Engelenburcht. We spreken Jacqueline Heusdens, muzikant bij MCE: “Zelfs onze dirigent, Jan van den Brandt was vroeg aanwezig en heeft als inpakker van de bollen zijn steentje bijgedragen.” Op de avond ervoor hebben een aantal personen alle voorbereidingen gedaan, zoals het schillen van de appels, het klaarzetten van het materiaal en het afdekken van de vloer. Gedurende de hele dag zijn zo’n 25 vrijwilligers aan het werk geweest met het bakken, de coördinatie en het thuisbezorgen van de bestellingen. Ook voor de vrije verkoop was er volop aanloop bij De Engelenburcht. De actie is zo’n 25 jaar geleden gestart als extra financiële stimulans voor de vereniging en is uitgegroeid tot een echte dorpstraditie. Jacqueline: “Ik ben trots op onze vereniging! “