Word Cleanup Day, ook in Engelen

Op zaterdag 19 september jl. was het Word Cleanup Day. Deze jaarlijkse wereldwijde schoonmaakactie van zwerfvuil is een initiatief van de Estlandse beweging Let’s Do It World. Afgelopen jaar deden hier maar liefst 180 landen, met naar schatting twintig miljoen deelnemers, aan mee. In ons land is het de Plastic Soup Foundation die alle acties coördineert. Ook FC Engelen deed hier, vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, aan mee en vrijwilliger Dirk Huisman was belast met de organisatie. Verzamelpunt was Herberg Haverleij, die de faciliteiten beschikbaar stelde. Verschillende bezoekers pakten een grijper en een vuilniszak om de buurt in Slot Haverleij op te ruimen. In tegenstelling tot de jaarlijkse schoonmaakactie in het voorjaar, werd deze actie niet ondersteund door de gemeente.  Deze activiteit was mede mogelijk door Auto Haarsteeg, WAAR, cadeaushop ’s-Hertogenbosch en PLUS Mulder.