Burendag vol interessante activiteiten

Op zaterdag 26 september was het landelijke Burendag. Ds. Marloes Meijer en Herman de Bokx grepen dit initiatief aan om ook iets op het kerkpleintje naast de Protestantse kerk te organiseren. We spreken Herman: “In deze coronatijd zijn ieders contacten beperkt. Daarom willen we vandaag mensen in de buitenlucht en op een veilige manier met elkaar in contact brengen. Niet speciaal voor de kerk, maar voor de hele dorpsgemeenschap.”

Na het luiden van de klok en een eerste rondje koffie kwam Engelen in beweging. Ruim 15 personen deden met Anja Sijbranda mee met allerlei rek- en strekoefeningen op muziek. Anja is de leidster van trimclub ‘Spulleke’ in Maaspoort en geeft wekelijks op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur les aan 55-pluseers. Voor meer informatie: gym.spulleke@gmail.com.

Later in de ochtend maakte een groep bezoekers een rondwandeling door de oude kern van Engelen onder leiding van gids Frans Lucas van Heemkundekring Angrisa. Hij vertelde onderweg enthousiast over de historie van het dorp. Intussen maakte de jeugd bij de kerk herfststukjes.

In de middag was er een natuur- en zingevingswandeling door de Henriëttewaard onder leiding van gids Peter Janssen. Peter is lid van de natuurgroep Sint-Michielsgestel en geeft regelmatig rondleidingen door de natuur. Ook in dit gebied. Onderweg werd er nagedacht over zingeving onder leiding van Marloes Meijer. Gedurende de gehele dag kwamen buren van de kerk, maar ook bezoekers van elders, even langs voor een gezellig praatje. Rond half vijf werd de dag weer uitgeluid en konden de initiatiefnemers terugzien op een geslaagde activiteit met goed weer.

Herberg Haverleij

Ook Herberg Haverleij organiseerde een middag in het kader van Burendag. Hier gaf John Branderhorst van de bestuursraad een presentatie over de kastelen in de Haverleij en met name over de nieuwe kastelen Heesterburgh en Oeverhuijze. Ruim 15 personen waren aanwezig, waaronder enkele toekomstige bewoners. Er volgde een leuke interactie over de verwarming en het bovengronds parkeren in Heesterburgh, maar ook over het nog aan te leggen veldbloemenlint. Het negende kasteel Oeverhuijze wordt qua uiterlijk een mix van de andere kastelen. Alle woningen worden hier voorzien van een laadpaal voor de auto. Na de presentatie was er een korte wandeling met uitleg door bewoner André Dirks. Tot slot was er voor iedereen soep met een broodje. Ook hier kan men terugzien op een leuke middag.