Leuk alternatief Sinterklaas

Wat is het jammer dat door de corona-maatregelen de traditionele intocht van Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar niet door kon gaan. Het bleef leeg op zondag 15 november aan de kade aan de Graaf van Solmsweg en in De Engelenburcht. Gelukkig had het Sinterklaascomité, naast het meedoen aan de sinterklaasfilm van de gemeente ’s-Hertogenbosch, voor Engelen een bijzonder leuk alternatief bedacht in de vorm van een speurtocht. Op hun nieuwe website werden als introductie vier filmpjes getoond waarin de enthousiaste presentator Gabri Wijnakker op zoek ging naar Pieten. En dat waren dit jaar voor het eerst roetveegpieten, zoals overeengekomen met alle sinterklaascomités binnen de gemeente. Op ongeveer 10 adressen op de route Graaf van Solmsweg, Dorpstraat, Schoolstraat, De Vlacie, Heuvelstraat, Heuvel en Achterstraat hingen en stonden allerlei aanwijzingen achter het raam. Bijzonder leuk om te zien. Ouders konden zo met hun kinderen op eigen gelegenheid de speurtocht doen om zo toch in de sinterklaassfeer komen. Op zondag 29 november werd via live-stream als finale een sinterklaasquiz gespeeld waarin veel onderdelen uit de speurtocht terugkwamen.

Ook in Bokhoven moest een alternatief gezocht worden, want ook daar kon de Sint niet traditioneel op het Driekoningenplein aankomen. Op zondagmiddag 22 november gingen ouders met kinderen op jacht om afbeeldingen van Sint en Piet achter de ramen van de huizen te vinden en af te strepen op een kaart. Onderweg kwamen ze in de Groensteeg ook echte roetveegpieten tegen. Precies bij het huis waar de Sint achter het raam zat te slapen, na een vermoeiende nacht schoenen vullen. De volle afstreepkaart kon men inleveren waarna er voor de jeugd op naam een cadeau en snoepzak klaarlag.