Aanhanger vol stekken

Op zaterdag 23 januari jl. hield de organisatie MeerBomenNu een landelijke inzameling van jonge boompjes, struiken, zaailingen en stekken die elders worden gepland om Nederland gratis te vergroenen. Ook in Engelen kon men inleveren. Vrijwilliger Dirk Huisman stond van half negen tot half vijf met een aanhanger klaar nabij Engelerhart om het groen in ontvangst te nemen. En onverwacht leverde dat een volle aanhanger materiaal op om elders volwassen te worden. Voor iedereen die iets kwam inleveren was er een gratis appel of mandarijn. Deze inzameling was mogelijk door de medewerking van PLUS Mulder, AutoHaarsteeg en Hoveniersbedrijf Van Bokhoven.

 

Een tweede kans

MeerBomenNu roept iedereen op om de tuin in te duiken en zaailingen en stekken te verzamelen en die in te leveren bij één van de 63 inleverpunten in het hele land. Vervolgens gaan 900 boeren en burgers samen één miljoen bomen en struiken planten langs boerenakkers, industrieterreinen of in nieuwe voedselbossen. Bomen planten is de oplossing om tegelijkertijd wat te doen aan klimaatverandering en biodiversiteit. Voor meer informatie: www.meerbomennu.nl.