Spontaan feestje op Koningsdag

Het was bijzonder jammer dat door het nog steeds heftige coronavirus, op deze juist zonnige Koningsdag, de gebruikelijke versierde fietsenoptocht, de attracties en de vrijmarkt weer niet georganiseerd mochten worden. Als alternatief hadden alle oranjecomités van de gemeente ’s-Hertogenbosch de handen in een geslagen. Er is veel overleg geweest wat er eventueel fysiek kon en wat er digitaal moest. Uiteindelijk kwam er een leuk programma uit.

Op vrijdag 23 april begon dit al tijdens de Koningsspelen. Mistery guest Rolf Sanchez trad op. Door zijn liedjes zoals ‘Ven, ven’ en ‘Más más mas’ is hij inmiddels een bekende artiest in Nederland. Hij deed dansend en zingend zeven basisscholen in de gemeente aan, waaronder ook kindcentrum De Matrix. Het Koningsdagcomité van Engelen zorgde voor de voorbereiding en leidde het optreden in goede banen. De stemming zat er gelijk goed in en iedereen, gekleed in het oranje, zong en danste gezellig mee. Het idee om een artiest uit te nodigen op deze jaarlijkse Koningsdag smaakte bij de schoolleiding direct naar meer. Ook werd per klas een groepsfoto gemaakt waarin de afbeelding van de koning later werd gemonteerd. Iedereen kreeg deze foto als herinnering.

Op maandagavond 26 en dinsdag 27 april was er een digitaal programma op de website van koningsdag ’s-Hertogenbosch. Er was een bingo voor de ouderen, muziekspelletjes voor de jeugd, kleurplaat-, straatversieren- en fotowedstrijd. Er waren hiervoor vele leuke prijzen beschikbaar gesteld.

Op Koningsdag rond 12.00 uur kreeg het comité van Engelen te horen dat de DJ-bus en de ijscokar van 16.15 tot 16.45 uur aanwezig zouden zijn op de speelweide aan het Postekampke. Gelijk werden via social media zoveel mogelijk mensen ingelicht. Ruim 100 bezoekers kwamen erop af en genoten die middag, geheel corona-proof, van een kort spontaan feestje. Naast gezellige muziek was er voor iedereen gratis ijs. De kinderen genoten hier met volle teugen van! Als winnaar van de mooist versierde straat kreeg daarna de Oeverzwaluw de DJ-bus op bezoek. Hier werd het feestje nog even voortgezet. Met een goed gevoel kijkt het comité terug op deze bijzondere alternatieve Koningsdag. Door samen met de andere comités in de gemeente op te trekken, kon er binnen alle maatregelen toch nog een leuk feestje ontstaan. Met nog meer motivatie kijken ze uit naar de organisatie van Koningsdag 2022, met dan hopelijk weer wel zo’n vrolijke fietsenoptocht, leuke attracties en een gezellige vrijmarkt in Engelen!