Leuke alternatieve avondvierdaagse

Voor de jaarlijkse avondvierdaagse, zoals we dat gewend zijn, gaf de gemeente, in verband met corona, geen toestemming. Pas vanaf 1 juli mogen er weer evenementen georganiseerd worden. En met honderden mensen gelijk wandelen is volgens de gemeente toch echt een evenement.

Daarom bedacht de organisatie een leuke alternatieve avondvierdaagse, waarbij iedereen op eigen gelegenheid tussen 5 en 20 juni de vier routes van de 3, 5 of 10 kilometer kon lopen.

Na gratis aanmelding via de website kon men de routes met beschrijving kosteloos meenemen bij PLUS Mulder. In iedere route waren drie telvragen verwerkt. Het totaal van deze 12 getallen was de uitslag die men moest e-mailen naar de organisatie. Daarna krijgt iedereen een medaille met attentie mede mogelijk gemaakt door Auto Haarsteeg, Matching pool en PLUS Mulder. Volgens voorzitter Jos van de Wouw waren er meer als 250 aanmeldingen. Iedereen reageert erg positief. Opvallend is dat er veel eikenprocessierupsennesten langs de route worden gezien. Men heeft er geen last van, maar ziet ze wel zitten. De organisatie kijkt tevreden terug naar dit alternatief, maar hoopt in 2022 toch zeker weer een avondvierdaagse te kunnen organiseren met 1000 deelnemers, inclusief grandioos finalefeest. Na dit jaar gaan enkele leden het bestuur verlaten, maar zeker is dat dit evenement in goede handen bij de nieuwe enthousiaste bestuursleden. Dat geeft onder andere Jos een fijn gevoel.