Sinterklaas in Engelen

Op zondag 14 november jl. was de traditionele intocht en ontvangst van Sint Nicolaas in Engelen. Door het coronavirus moest het organisatiecomité hierbij weer flink improviseren. De aankomst aan de kade aan de Graaf van Solmsweg mocht van de gemeente niet doorgaan omdat dat, zoals gewoonlijk, een te grote groep mensen bij elkaar brengt. Daarom kwam de Sint met zijn roetveegpieten naar de kinderen toe via een uitgebreide rondrit in een auto door het dorp en door alle kastelen. Hierna werden Sint en de ruim 20 pieten ontvangen in De Engelenburcht. Ook hier was het anders dan anders. In plaats van een krioelende massa mensen in de zaal, mocht dit jaar elk kind maar één ouder of begeleider meebrengen en moest iedereen op afstand op stoelen zitten. Bijna 100 ouders en evenzoveel kinderen waren aanwezig. Ondanks de aanpassingen heeft iedereen genoten van een leuk kort programma onder regie van presentator Gabri Wijnakker. Ruim 140 kinderen hadden een kleurplaat ingeleverd. Voor hen was er uiteraard weer een mooi cadeautje. Het organisatiecomité, met enkele nieuwe leden, kan terugzien op een geslaagde middag.