Historie Bokhoven in beeld

Heemkundekring Onsenoort viert dit jaar haar 75 jarig bestaan. Daarom waren er in afgelopen weken dertien lokale tentoonstellingen in Doeveren, Herpt, Drunen, Haarsteeg, Heesbeen, Heusden, Nieuwkuijk, Giersbergen, Hedikhuizen, Elshout, Oudheusden, Vlijmen en ook in Bokhoven. Hier was in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 maart onder de titel ‘Heemkamertjes Bokhoven’ van alles te zien in de parochiekerk Antonius Abt, atelier De Heerlijkheid naast de kerk en het kasteel van Bokhoven.

Naast 12 grote panelen met foto’s en teksten waar de geschiedenis en ontwikkeling van het dorp te zien en te lezen waren, was er ook speciale aandacht voor de kunstenaars Bart van Eggelen (1923-1978) en Daan Graafmans (1932-2016) uit Bokhoven. Bart was een fanatiek tekenaar en schilderde met olieverf. Daan werkte met olieverf, metaalplaat en ruw geweven stoffen. Er was ook werk van andere lokale kunstenaars te bewonderen.

Mede door het mooie weer maakte een groot aantal bezoekers van deze gelegenheid gebruik om nader kennis te maken met het verleden van Bokhoven. Op het terras bij het atelier was het af en toe een echte reünie. Organisatoren Kees en Margo van den Oord, Gert Keurhorst en Marike Boerman kijken tevreden op dit weekend terug.