Geslaagd jubileum Antonius Abt school

Op donderdag 14 april werd stil gestaan bij het 40 jarig bestaan van de Jenaplanschool Antonius Abt. Om 16.00 uur op locatie Oberon en om 18.00 uur op locatie Engelerpark. Tevens was de start van de kunstroute door het dorp.

Historie

Lang geleden is de Antonius Abt school ontstaan in Bokhoven. De school bestond eind jaren 70 uit twee groepen met in totaal nog geen 50 leerlingen. In het schooljaar ’81-’82 werd de school omgedoopt tot Jenaplanschool. Deze gedachte liet de school weer opbloeien waardoor ze in 2004, naar Slot Haverleij verhuisde. De school bleef groeien en in 2011 is er een tweede vestiging ontstaan in Engelerhart. Momenteel biedt de school aan bijna 400 kinderen onderwijs.

Jubileum

Bij het jubileummoment sprak directeur Janey van Kaam jong en oud toe. Gesprek, spel, werk en viering staan centraal op school onder het nieuwe motto ‘Natuurlijk samen in beweging!’. Door locatieleiders Merel Morselt en Sebastian Philippart werd een nieuwe logo onthuld. Leerling Nikky den Dekker schreef hierop een mooi gedicht en samen met muziekdocent Harrie maakte de jeugd een sprankelend lied.  Vanaf 19.00 uur was er in locatie Oberon een gezellige bijeenkomst met oud-leerkrachten en genodigden.

Kunstroute

De jaarlijkse ‘Pareltjesavond’, met pareltjes van creativiteit door de jeugd, werd dit jaar, op 36 locaties, als kunstroute door het hele dorp gehouden. Het doorknippen van een lint was de aftrap en op de speelweide aan het Zandkampke was er voor alle bezoekers een ijsje. Ook nog gedurende het hele paasweekend gingen velen op de fiets langs de mooie kunstwerken.