Koningsdag weer ‘n topper

Hits: 281

Ondanks de slechte weersverwachtingen van 5 graden gevoelstemperatuur door een noordelijke wind en 50% kans op flinke buien

is het weer met Koningsdag alles meegevallen. Toch bleek de keuze om de activiteiten grotendeels binnen te doen een goede te zijn.

Het traditionele programma begon met ongeveer 50 kleurrijk versierde fietsen die begeleid door harmonie Oude Post vanaf de Aalscholverlaan door het dorp gingen. Redelijk veel mensen toonden daarbij hun belangstelling en hadden ook de vlag uithangen. In de Engelenburcht sprak daarna Martin Kroezen namens de bestuursraad een woordje en reikte de prijzen uit van de versierde fietsen.

Bij de spelletjes was de bungeetrampoline voor het tweede jaar een topper. De hele dag stonden er weer deelnemers in de rij om in deze attractie te springen, te duikelen en zich uit te leven. Wederom beleefde de jeugd er erg veel plezier mee.

Ook de vrijmarkt trok aardig wat bezoekers en er werd redelijk goed verkocht. Het muziekprogramma begon met een uurtje voor de jeugd waarbij de stoelendans niet mocht ontbreken, gevolgd door muziek van De Laatbloeiers waarbij het publiek zich de oranje-bitter goed liet smaken. Daarna kregen zangeres Silviah en disco El Mieno de beentje van de vloer.

De organisatie kijkt voldaan terug met veel dank aan de doeners die zich vele uurtje hebben ingezet om van deze feestdag een succes te maken.