Stankoverlast rioolzuivering

Hits: 189

Vanaf september tot het einde van het jaar is er mogelijk geuroverlast vanwege de renovatie van de rioolwaterzuivering

van Waterschap Aa & Maas aan de Treurenburg. Dan worden de voorbezinktanks, de tanks waar nu grote grijze koepels overheen zitten, één voor één gerenoveerd. Het rioolwater uit de tank die aan de beurt is, komt in een zogenaamde calamiteitentank elders op het terrein. Deze is niet afgedekt en dat betekent dat vieze luchtjes vrij spel hebben.

De uitvoerder van de renovatie heeft samen met het waterschap een breed pakket aan maatregelen tegen stank onderzocht. Enkele maatregelen bleken effectief en uitvoerbaar en worden dan ook toegepast. Echter het is niet mogelijk de overlast volledig weg te nemen. Inwoners van de Valleienbuurt in de Maaspoort en een deel van Engelen zullen hier iets van merken.

Waterschap vraagt begrip

De grootscheepse renovatie van de zuivering, waar het rioolwater van de inwoners en bedrijven uit de gemeente ’s-Hertogenbosch, Vught en Heusden wordt schoongemaakt, is na ruim 40 jaar trouwe dienst pure noodzaak. Na de renovatie zorgt de zuivering weer tientallen jaren voor schoon water in de Dieze en de Maas en voor groene energie, geproduceerd uit rioolwater. Hiermee draagt het waterschap bij aan een klimaat-neutrale stad.

Mensen die last hebben of meer willen weten, kunnen contact opnemen met het waterschap: telefoon 088-1788000 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

banner rwzi in landschap