Allerzielen in Engelen

Hits: 209

Allerzielen wordt overal in de wereld gevierd. De laatste jaren worden er op Allerzielen steeds vaker herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd. Op begraafplaatsen, in parken, in musea denken wij op 2 november aan hen die gestorven zijn. In deze periode van het jaar als de natuur in rust gaat en het daglicht minder is willen wij ons verbinden met al die mensen die zijn heengegaan.

In Engelen willen wij op donderdag 2 november aan deze eigentijdse invulling van Allerzielen meedoen door op verschillende manieren bij onze dierbare overledenen stil te staan.
Wij willen iedereen, gelovige en niet-gelovige mensen, de gelegenheid bieden om een overleden dierbare te herdenken, ondersteund door familie, bekenden en lotgenoten.

Op donderdag 2 november om 19.00 uur nodigen wij belangstellenden uit om zich in de St. Lambertus kerk te verzamelen. Dan zullen beginnen met een gebedsdienst, waarin wij kaarsen branden voor de overleden parochianen van dit jaar. Vanaf de kerk lopen we rond 19.30 uur onder begeleiding van het Crèvekoor in een lichttocht naar het kerkhof, hiervoor is ieder van harte uitgenodigd, ook mensen die niet bij de gebedsdienst aanwezig willen zijn. Natuurlijk kunt u een kaars of lampion meebrengen. Op het kerkhof zullen we rond 19.45 uur nabij de urnenmuur lezen en zingen. Om alle dierbaren te gedenken zullen we de namen noemen van overledenen die op ons kerkhof liggen, die gecremeerd zijn, aan de wetenschap geschonken zijn, of die ergens anders begraven zijn. Het noemen van hun naam houdt hun gedachtenis levend. Wilt u dat wij op het kerkhof de naam van uw dierbare overledenen noemen, dan kunt u deze naam opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij het secretariaat van de St. Lambertusparochie of bij Marie-Louise Dubelaar-Dartee, telefoonnummer: 6330133.

Na deze viering is er de mogelijkheid om bij de ingang van het kerkhof na te praten. Voor warme chocomel wordt gezorgd. U bent van harte uitgenodigd!