Sfeervolle, maar natte Allerzielenviering

Hits: 345

Op donderdag 2 november jl. verzamelen zich ongeveer 100 belangstellenden in de Sint Lambertuskerk voor de jaarlijkse Allerzielenviering.

  In deze gebedsdienst met als thema ‘Niemand leeft voor zichzelf’ klonken woorden van hoop en dat de dood niet het einde is. Het Crèvekoor zorgde voor een mooie muzikale omlijsting. Ook werden, deels door nabestaanden, 16 kaarsen ontstoken bij het noemen van de namen van de parochianen die in het afgelopen jaar van ons zijn heengegaan.

Na ’n half uurtje vertrokken de aanwezigen in een soort processie over de Graaf van Solmsweg naar de begraafplaats, waarbij zich ook nog een groot aantal niet kerkbezoekers aansloten. Het koor begeleidde de tocht met het zingen van ‘Jerusalaim’.

Op het kerkhof zorgde vele kaarsjes voor een intieme sfeer, maar helaas viel er net op dat moment een regenbui. Pastor Fons Boom sprak een woord van welkom, er werd gezongen en er werden gedichten voorgedragen. Daarna werden ruim 50 namen van aangemelde overledenen voorgelezen door de leden van de werkgroep Avondwake. Met het lied ‘De familieboom’ werd de bijeenkomst afgesloten, waarna de warme chocolademelk er goed in ging. De organisatie kan met de combinatie kerk en kerkhof wederom terugzien op een geslaagde eigentijdse manier van Allerzielen herdenken.

Zie ook de foto's in de fotogalerijgalerij