Professioneel concert MCE

Hits: 303

In het weekend van 9 en 10 december was de grote zaal van De Engelenburcht omgetoverd tot en echte rocktempel.

Daar organiseerde Muziek Collectief Engelen samen met rockband Prime een groots themaconcert rond de band Queen.

Eén derde van de zaal was gevuld als orkestbak met daarin de leden van de band en het concertorkest van MCE onder leiding van dirigent Jan van den Brandt met een bijzonder grote bezetting. Het geheel werd aangekleed met een mooie lichtshow en professioneel geluid.
Een groot gedeelte van het repertoire van Queen werd vocaal stevig neergezet door Marcel de Zwart en Angela Meessen. Angela is ook de vaste zangeres van de band Prime. Samen deden zij ook de presentatie en zochten daarbij voortdurend de interactie met het bezoekers. De zang van de nummers werd versterkt met een stevige achtergrondgroep van vier professionals.
Het nummer ‘Barcelona’ werd bijzonder dynamisch gebracht door Marcel samen met zangeres Leanda Hartog. Zelfs bij Freddie Mercury zouden daarbij de rillingen over zijn lijf gelopen hebben.
Op zaterdag was het publiek in grote getale komen opdagen. Op zondag was door de zware sneeuwval de belangstelling wat minder. De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagd concertweekend waarbij weer een nieuwe uitdaging bijzonder succesvol is verlopen.