Lekker 55+ carnaval

Hits: 303

Op vrijdag 9 februari jl. organiseerde een comité bestaande uit: Jo, Maartje, Wyno, Daan en Francien met bijna 50 bezoekers, meer als vorig jaar, een leuke carnavalsavond voor de Engelense 55+ ‘ers in de Engelenburcht.

Met in het programma kletser Henk van Korven als opa Tinus, hij kreeg een onderscheiding voor het 25e optreden, Disco Blue Flamingo, De Laatbloeiers met drie optredens en zang van Wilbert, duo Frapant en het duo Ed en Anita, die de zaal goed meekregen, was de avond goed gevuld. De inwendige mens werd dit jaar met soep, een hoofdgerecht met groente, vlees, rijst en friet en een toetje en een hapje bijzonder goed verzorgd. Wethouder Kagie deed de regie van het buffet en Stichting Culivent, opgericht door Erol van den Berg met als doel mensen op culinaire wijze dichter bij elkaar te brengen, deed de verzorging. Daan van Os sr. werd met een ‘briljante oorkonde’ onderscheiden door de Federatie Europese Narren.

Bij de vraag aan een aantal bezoekers wat de mooiste herinnering is aan carnaval in Terpersdurp kwamen diverse reacties: Annie Kraaijkamp: “De Bultenkletsavond met de dorpspolitiek was altijd leuk. Evenals de diverse verkleedpartijen tijdens het gekostumeerd bal.” Henk de Visser: “Het maken van een kameel waar de prins op kon zitten, bekleed met borstelharen, in de BLIZO-hal met een jonge Raad van Elf.” Gerrit van de Venne: “Als adjudant, het briefje van 11 euro, aangeboden bij de Boschtion-radio en het jaarlijkse ziekenbezoek”. Fred de Graauw: “Het 33-jarig bestaan van de vereniging met evenementen die nooit meer terugkomen en waarbij met z’n allen het doel op het dorp gericht was.” Door een gehouden tombola gingen veel bezoekers bovendien ook nog met goed gevulde handen naar huis. Het organisatiecomité heeft veel werk verzet om dit te realiseren, maar kan terugzien op een geslaagde avond.