Een schitterende Koningsdag

Hits: 800

Na twee jaar de activiteiten van Koningsdag door weersomstandigheden naar binnen te hebben moeten verplaatsen wilde het afscheidnemende comité graag nog een keer buiten knallen.

Met twee grote attracties werden kosten nog moeite gespaard, maar qua temperatuur en regenverwachting was het van te voren weer twijfelachtig. Gelukkig werd het een schitterende Koningsdag.

De dag begon weer traditioneel met de versierde fietsen achter harmonie Oude Post uit ’s-Hertogenbosch. Met 75 deelnemers weer een aardige stoet. Veel mensen toonden daarbij hun belangstelling en hadden de vlag uithangen. Bij de Engelenburcht reikte Charles Lavell en Bram van der Ploeg namens de bestuursraad de prijzen uit.
Bij de spelletjes waren de elektrische mini-cars de echte topper. Een leuke attractie waar de jeugd de hele dag veel plezier mee beleefde. De oudere jeugd kon zich uitleven op een klimwand. En ook daarvoor stonden bijna de hele dag jongeren te wachten om te mogen klimmen.

De vrijmarkt trok aardig wat bezoekers en er werd redelijk goed verkocht. Ook lieten zich een aantal kinderen mooi schminken. In het muziekprogramma waren de Laatbloeiers weer van de partij met een goed stuk muziek. Het publiek liet zich daarbij de oranje-bitter goed liet smaken. Disco Starlight nam het daarna muzikaal over.

Het afscheidnemende comité kijkt moe maar voldaan terug op hun laatste Koningsdag met heel veel dank aan de doeners voor het opzetten van de tenten en sjouwen met meubilair. Hopelijk kan het stokje worden overgedragen aan een nieuw enthousiast team waardoor deze mooie dorpstraditie in Engelen op een of andere manier behouden kan blijven.