Food-Tour Engelen verloopt succesvol

Hits: 421

Op zaterdag 30 juni jl. organiseerde Erol van den Bergh en Evi Laurant de eerste editie van Food-Tour Engelen.

Dit nieuwe evenement is een culinaire wandeling langs 5 lokale ondernemers in de oude dorpskern waar steeds een horecazaak de bezoeker laat genieten van een gerecht of product. Voor de opbrengst van het evenement is er een link naar het goede doel. De stichting ‘Met je hart’ heeft als opzet het verzachten van de eenzaamheid bij ouderen. Daarom krijgen ook 45 ouderen gratis een ‘Food-Tour arrangement’.

Op het plein voor De Engelenburcht is de aftrap. Na het betalen van 15 euro kan het hapjesfestijn beginnen. Om grote drukte te voorkomen worden de bezoekers middels diverse pijlen naar verschillende startpunten geleid. Ongeveer 150 deelnemers melden zich aan.

Bij atelier Hendrik aan de Graaf van Solmsweg staat Bajtz. Zij verkopen onder andere broodjes, wraps en chocolade in Rosmalen. Vandaag staan ze hier met diverse soorten chocolade truffels.
Bij cafetaria D’n Dijk aan de Graaf van Solmsweg kan iedereen gratis een frietje of ijsje gaan halen. Door Marciano’s Haarstyling aan de Zonneweide wordt van alles weg gegeven zoals tasjes en opvouwbare frisbee’s. PLUS Mulder heeft hier voor de bezoekers een bekertje heerlijke hangop met vers fruit. Bij bloemsierkunst Stijl in de Heinekenstraat staat ReBrown. Hun zaak is in de Helftheuvel tegenover de Hema. Zij verkopen salades, soepen en broodjes voor de lekker lunch en Italiaanse maaltijden. Vandaag hebben zij een Italiaans hapje met wrap en lekker saus. De dames van Stijl hebben in het kader van de duurzaamheid in een stand hoefblad gebruikt om een flesje met bloemen decoratief aan te kleden. Bij Marjan Veltkamp van Fields aan de Achterstraat is Aurum Puur uit Bokhoven aanwezig. Eigenaresse Maria van Oosterhout geeft voedingstherapie en vandaag biedt ze de gasten muffins en diverse soorten hartige taart gemaakt van onder andere asperges en scamorza. En dan komt de FoodTour weer terug op het plein bij de Engelenburcht.

Hier staat kookstudio Tafelen.nu uit Rosmalen. Zij bieden lunches, culinaire hapjes en diners op locatie aan. Volgens hen zijn zij ‘de beste tent van het evenement’. Vandaag hebben ze voor de bezoekers een dessert: een taartje van browny met verse aardbeien. Ook Mykonos uit Rosmalen is aanwezig. Zij zijn eigenaar van italiaans-, spaans- en grieks restaurant La Costa. Zij bieden pittige gehaktballetjes aan en bruschetta’s met tomaat, mozzarella en een heerlijke dressing.
Tuincafé De Zwaan uit Berlicum is aanwezig met een stand met heerlijk Thaise tomkakaysoep waar veel kip in zit. Voor de speciale bieren staat The sacredheart Pub uit Ammerzoden paraat. Zij hebben het predicaat het beste speciaal bier verkooppunt van de regio Brabant te zijn. Zij presenteren een Black Angus-burger gemaakt van een speciaal ras koeien en gebraden op een barbecue met speciale houtsnippers wat zorgt voor de lekkere smaak. Restaurant Het Eethuys uit Ammerzoden staat ernaast. Ook in Ammerzoden zitten ze naast elkaar. Zij bieden vandaag een lekkere carpaccio aan. De muziek wordt op een leuke manier verzorgd door een ludieke brandweerwagen van feestmee.com en De Engelenburcht is er met de bar voor een drankje.

Rond drie uur komen 45 ouderen uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch met busjes naar het plein. Zij mogen gratis meedoen met dit evenement. Al etent en pratent wordt hun eenzaamheid voor eventjes opzij geschoven. In groepen bezoeken zij, gewapend met een flesje water, soms met de busjes, de verschillende locaties en maken zo kennis met Engelen. Dorpsgenoot Wil Goedmakers is één van hen. Zij geniet met volle teugen. Ook wijkmanager Ronnie van Gaal en de nieuwe wethouder Roy Geers, die ook de nieuwe voorzitter van de Bestuursraad Engelen en Bokhoven is, waren aanwezig en gingen met de ouderen mee.

Mede door het zonnige weer, de goede belangstelling en de hoofdsponsors RaKo Printing en PLUS Mulder kan de organisatie terugkijken op een bijzonder geslaagde dag.