U-Battle Run: kanjers actief voor het goede doel

Hits: 385

Op zondag 1 juli organiseerde survivalclub U-Base de tweede editie van de U-Battle Run. Na vorige geëxperimenteerd te hebben met 75 deelnemers, voornamelijk uit de eigen club, is het dit jaar met ruim 600 sportievelingen uit binnen- en buitenland grootser aangepakt. Er zijn afstanden van 12 en 7,5 kilometer voor wedstrijd- en recreatieve deelnemers. In de grootste afstand zitten ruim 40 hindernissen. Ook de jeugd van 10 tm 17 jaar doet mee en er is zelfs een ouder/kind loop van 5,5 kilometer. De opbrengst van het evenement gaat gedeeltelijk naar de stichting ‘Spieren voor Spieren’ onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’. De prestentatie is in handen van Eric Grim en Ilona van den Hanenberg.

Na een welkom ontvingen de deelnemers direct bij aankomst een T-shirt als bewijs van deelname. In de sporthal kon men zich omkleden en gebruik maken van toilet en douche. Om 10.00 uur ging de eerste groep van ongeveer 10 personen van start vanaf het grasveld tegenover de U-Base locatie op het sportpark. Om de vijf minuten begon de volgende groep. Het eerste startsein werd gegeven door oud-hockeyster Minke Booij en Vingo Severijns. Minke is ambassadeur van de Stichting Spieren voor Spieren en Vingo heeft zelf de spierziekte Duchenne.

Dat survival een sport is voor stoere jongens en meiden was te zien aan de hindernissen gemaakt tussen de kastelen. Lopen door de sloot, hangend aan touwen in de ‘apenhang’, dragen en gooien van zware voorwerpen, suppen op de sloot, klimmen in touwen over containers, doorhakken van een boomstam en kruipen door de duiker onder de rotonde. Na 1 uur en 27 minuten kwam de eerste 12 kilometerloper terug.

Bij de start en finish was het gezellig druk. AllSur5 stond daar met een stand met alle benodigheden voor survival, foodtruck ‘Lekker van Jeroen’ met diverse hapjes en De Engelenburcht voor de drankjes. Mede door het ideale weer, hoofdsponsor De Paal Parket, PLUS Mulder en diverse andere sponsoren, de grote groep vrijwilligers en natuurlijk de kanjers van deelnemers kan de organisatie terugkijken op een bijzonder geslaagde dag. Complimenten voor de verkeersregelaars en de vrijwilligers die dagenlang bezig zijn geweest met het opbouwen en afbreken van de vele hindernissen.