Veel blije gezichten tijdens Vakantiejeugdweek

Hits: 270

Tijdens de laatste dagen van de schoolvakantie klonken er weer flarden van omroepberichten door het dorp.

Een teken dat de 49e editie van de Vakantiejeugdweek weer los ging. We spreken Frenk en partner Annemieke, beide lid van het organisatiecomité. Frenk was in zijn jeugd een van minder gemakkelijke deelnemers. Nu zit hij al 22 jaar en zij 10 jaar in de organisatie. Annemieke zorgt voor de EHBO en Frenk doet naast op- en afbouw de spel- en groepsbegeleiding.

Wat is jullie drijfveer om elk jaar één van jullie drie weken vakantie aan deze activiteiten te besteden? Annemieke en Frenk: “Eigenlijk om vier redenen: We vinden het zelf erg leuk om te doen, onze vijf kinderen hebben er veel plezier door, alle deelnemers en het complete team zijn enthousiast en moeder en schoonmoeder is één van de kartrekkers van het evenement.”

De week begon met een drukke crea-morgen in de Engelenburcht. Hierbij viel het vlinders versieren met smarties en muis maken met eierkoek goed in de smaak. In de middag waren poppendokters Elvie en Heidi weer present voor een goedbezocht poppenbureau.

De geplande viswedstrijd in de avond ging helaas niet door. Om goed viswater te krijgen moet jaarlijks de vijver aan De Vlacie worden schoongemaakt. Echter ervaring leert dat dit bij hoge temperaturen veel vissterfte tot gevolg heeft. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is in goed overleg met de organisatoren John Bouley en Ton Richt besloten deze viswedstrijd uit te stellen naar zaterdag 29 september om 15.00 uur.

Op dinsdag werden kosten nog moeite gespaard om een leuke zeskamp met een groot aantal opblaasbare spelen neer te zetten waar ruim 200 deelnemers van genoten. Frenk: “Topper was dit jaar het autotrekken en het trekken van de truck van Jan van der Laak.” Met behulp van een verrijker, een tractor en veel spierkracht werd na afloop alles weer in de vrachtwagen geladen. Ook was er weer een fijne samenwerking met de buitenschoolse opvang (BSO) van Dribbel. Hiervan deden een groot aantal kinderen mee.

Woensdag tot en met vrijdag werd er door 150 enthousiaste deelnemers flink getimmerd, geschilderd en van alles opgebouwd rond het thema kermis. Annemieke: “Via verschillende kanten hebben we ruim 300 pallets bij elkaar verzameld.” Bouwen maakt hongerig. Daarom sponsorde PLUS Mulder op woensdag op keurige wijze weer een uitgebreide lunch. Op donderdag was er friet met frikandel en elke middag kwam ter afsluiting de ijscoman weer langs. Op vrijdagmiddag was er als afsluiting een leuke Summerparty in de Engelenburcht met muziek, heerlijke snacks en de traditionele prijsuitreiking van de hele week.

Een compliment voor het organisatieteam bestaande uit: Christien, Ine, Marc, Annette, Frenk Annemieke, Sven, Elvie, Maikel, Chris en Jordy is zeker op zijn plaats. Want naast regelen, op- en afbouw en zorgen dat de jeugd het leuk heeft, sliepen ook weer enkele leden in een container op het veld ter voorkoming van vernieling. Daarnaast ook lof voor een aantal vrijwilligers die de hele week vrij hebben genomen om te komen helpen.

Het organiseren van zo’n week vol activiteiten is niet mogelijk zonder de medewerking van sponsors in allerlei vormen. Hooghiemstra, De Engelenburcht, Gemeente ’s-Hertogenbosch, Ijskoning, Kagie, Vlugo Verhuizingen, Kurage, Boekweit Transport, Groenendaal Verhuur, PLUS Mulder, Cafetaria D’n Dijk, Engering, Sigma, Maréchal Electro, EHBO Vlijmen, Aarts Transport, steenfabriek Van der Sanden, Buko Zaltbommel, ReCo-audio, Brabant Water, Brabant Sport- en Spelverhuur, Tonny Janssen en familie van Rixtel voor de stroom. 

Het comité Vakantiejeugdwerk bedankt iedereen voor de enorme hulp en kijkt helemaal op, maar voldaan terug. Voor meer foto’s: www.tweeterp.nl en op de Facebookpagina van het vakantiejeugdwerk.