De Laatbloeiers

Wie zijn we? Om precies te zijn op 26 april 1981 besloot een aantal vrienden, kennissen, bijna allen buurtgenoten in Engelen tot de oprichting van een muziekgezelschap. Het leek meer op een muzikale grap dan op een serieuze oprichting van een muziekske.

Alle aspirant muzikanten waren in de leeftijd van rond de 45 jaar. Men ging echter zeer voortvarend te werk en in no time was een muzikaal leider gestrikt, werden er tweedehands instrumenten aangekocht en kwam uit een prijsvraag de winnende naam "De Laat(b)loeiers".

Het kon beginnen
In de begintijd werd met de nummers "munne witpen" en "sterren stralen overal" vooral in de carnavalsperiode furore gemaakt.
De Laatbloeiers komen dus oorspronkelijk uit Engelen maar de laatste jaren zijn uit de omgeving van Engelen meerdere muzikanten lid geworden. In de oorspronkelijke mannengroep zijn nu ook 5 dames geïntegreerd en spelen hun partij stevig mee. Vanaf het begin in 1981 is onder de bezielende leiding van Piet van de Grint het muzikale niveau fors toegenomen. Hij leidde het orkest 30 jaar lang.
Nu meer dan 35 jaar later staan de "De Laatbloeiers" onder leiding van Willem Minkels, die het niveau in een korte periode verder omhoog heeft gestuwd.
Wat hebben we in het verleden gedaan en wat doen we.
Hoewel er inmiddels ook meerdere "vreemdelingen" meespelen, voelt het orkest zich nog steeds nauw verbonden met de gemeenschap Engelen. Bij diverse gelegenheden, denk hierbij aan Koningsdagfestiviteiten, avondvierdaagse of andere manifestaties, was en is het orkest dan ook altijd graag aanwezig.
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website, www.delaatbloeiers.nl
Orkest "De Laatbloeiers", opgericht 26 april 1981
• Gevarieerd uitgebreid repertoire dans- en luistermuziek
• Dirigent Willem Minkels
• Secretariaat: Eindhovenlaan 32, 5224 VG ‘s-Hertogenbosch
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.