Bibliotheekpunt

Na het zoeken van een ruimte in de Engelenburcht en het instrueren van de vrijwilligers, ging het bibliotheekpunt in 2013 van start.

Voor wie is het eigenlijk bedoeld

Sinds het verdwijnen van de Bibliotheek bus al heel veel jaren geleden, waren de mensen uit Engelen-Bokhoven aangewezen op de Bibliotheek op de Helftheuvel. Toen achtereenvolgens de busverbinding naar de Helftheuvel uitviel én ook nog eens een keer de bibliotheek Helftheuvel werd opgeheven, werd het voor veel (oudere) inwoners van Engelen-Bokhoven iets te ver.
Men moet dan wel in de stad zien te komen met de problemen van parkeren enz. Hierdoor zijn ook verschillende medebewoners overgestapt naar bijvoorbeeld bibliotheek Vlijmen.

Hoe gaat dat in zijn werk

Men kan via internet – of per telefoon – boeken reserveren bij de Stadsbibliotheek. Men geeft bij het reserveren dan aan dat men de boeken af wil halen bij het afhaalpunt Engelenburcht, in de Engelenburcht. Op donderdag kunt u dan van 14.00 uur tot 16.00 uur uw bestelde boeken afhalen. Die staan dan voor u klaar in een tasje. U kunt dan meteen ook uw gelezen boeken terugbrengen. Het is er dan meteen ook gezellig want op donderdagmiddag zijn er ook 55+ activiteiten.

Ik heb geen computer/internet

In de Engelenburcht is een speciale computer met een aansluiting op het netwerk van de Bibliotheek aanwezig. U kunt dan samen met de vrijwilligers die aanwezig zijn, uw boeken reserveren. De vrijwilligers kunnen u ook helpen met het maken van een keuze. Zoals wat voor soort boek wilt u, hoe zoek ik een schrijver/titel van een boek op enzovoorts.

Ik hoor niet tot de doelgroep

Ook U kunt gewoon uw boeken reserveren en af (laten) halen in de Engelenburcht..

Moet ik lid zijn van de Bibliotheek

U moet wel lid zijn van de Bibliotheek 's-Hertogenbosch. Anders kunt u namelijk geen boeken reserveren. Indien gewenst kunt u wel uw bibliotheekpas Vlijmen laten overschrijven.

Ik wil ook wel vrijwilliger worden

Dat kan. Er zijn altijd 2 vrijwilligers aanwezig. Dus hoe meer vrijwilligers er zijn hoe beter. Indien u vrijwilliger wordt, krijgt u eerst een (kleine) opleiding door het bibliotheek personeel om te leren omgaan met de computer en met de bibliotheekprogramma's. Als vrijwilliger van de Bibliotheek krijgt u ook de uitnodigingen voor alle soorten activiteiten die de bibliotheek voor haar vrijwilligers ontplooit. Maar men wordt niet ingezet in andere bibliotheekvestigingen en bibliotheekpunten.

Waar moet ik mij opgeven

U kunt zich altijd opgeven bij Maarten Hoogaars, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom eens langs in de Engelenburcht en geef u daar op.