Hondenvoorzieningen

De afdeling Realisatie en Beheer Openbare Ruimte heeft alle kaarten, waarop de voorzieningen voor uw hond staan, aangepast.

Uw wijk

Onder deze link treft u de actuele kaart aan, waar alle hondenvoorzieningen in uw wijk staan aangegeven.

Er zijn hondenuitlaatroutes-en uitrenvelden. Ook zijn er in sommige wijken hondentoiletten. Hier hoeft u de uitwerpselen niet op te ruimen. Het verschil tussen een hondenuitlaatroute- en uitrenveld is dat de hond bij de uitlaatroute aan de lijn blijft!

Internet

Op onze website www.s-hertogenbosch.nildieren ziet u per wijk de hondenvoorzieningen. Op de website staat de meest actuele informatie. Deze wordt regelmatig aangepast.

Nieuw: uw hond mag los lopen!

In het buitengebied zijn er loslooproutes en losloopgebieden. Deze liggen veelal buiten de bebouwde kom. Hier hoeft uw hond niet aan de lijn en mag lekker loslopen. U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen, maar dat mag natuurlijk wel. De loslooproutes en losloopgebieden maakt de gemeente niet schoon.

Loslooproute

Een loslooproute is een pad, waar uw hond lekker los mag. Met bordjes is het begin en het einde van het pad aangegeven. De hond mag alleen op het pad loslopen en dus niet in de weilanden, akkers of bossen komen.

Losloopgebied

In een losloopgebied mag uw hond wel vrij rond rennen. Ook de losloopgebieden zijn met bordjes aangegeven. De losloopgebieden en -routes zijn in de Bossche Broek, Engelen, Maaspoort en Rosmalen. De exacte locatie staat op www.s-hertogenbosch.nl/dieren. Let op! U bent in alle gevallen als eigenaar van de hond verantwoordelijk voor eventuele schade of hinder door uw hond.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen over het onderhoud van de hondenvoorzieningen neem contact op met het Meldpunt Openbare Ruimte, telefoonnummer (073) 615 55 55.