Documentaire 'Onderstroom'

Hits: 704

Op maandagavond 13 maart wordt in de Engelenburcht op initiatief van het Bewonersplatform Engelen de documentaire 'Onderstroom' van filmmaker Jeroen Hoogendoorn vertoond.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken. Entree is gratis, aanvangstijd 20.00u.

Den Bosch staat aan de vooravond van een energietransitie. Maatregelen om het klimaat te beschermen zijn hard nodig. Daar is iedereen het over eens.
Of een windpark tegen de rand van een woonwijk een acceptabele oplossing is, daar zijn de meningen over verdeeld. Duizend inwoners van Engelen vinden van niet.
In dit dilemma staan we niet alleen, in heel Nederland zijn vergelijkbare situaties waar burgers en overheid tegenover elkaar komen te staan.
De documentaire Onderstroom gaat ogenschijnlijk over windturbines. Feitelijk gaat hij echter over veel meer dan dat. Over een dwingende overheid. Over projectontwikkelaars. Over kleine dorpsgemeenschappen waar men gewend is in harmonie met elkaar te leven. Filmer Jeroen Hoogendoorn laat zien wat er gebeurt als rond zijn eigen dorp het grootste windpark van Friesland moet verrijzen. Dit nieuws verandert zijn leven drastisch. En dat van vele anderen.

De filmmaker Jeroen Hoogendoorn is zelf ook aanwezig bij dit evenement. Na het bekijken van de film is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Inschrijven
Entree is gratis, graag wél inschrijven in verband met beperkt aantal zitplaatsen.
Stuur uw emailbericht met naam en adres naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o.v.v. Onderstroom