Brabantse humor met veel woordspelingen

Hits: 758

Op zaterdag 18 februari jl. had de Engelenburcht als opwèrmer voor het carnaval weer vijf uitstekende kletsers van het Tonpraoterscollectief naar Engelen weten te halen

voor het jaarlijkse evenement Wanne klets war. Ruim 50 personen genoten van een avondje Brabantse humor. De presentatie was in handen van Loek Melis uit Tilburg en het geluid werd goed verzorgd door Arjan Maas.

René van Boxtel uit Waalwijk kwam binnen als een pas gescheiden man met een borrel teveel op. Hij zag zijn ex-schoonmoeder naar het kerkhof fietsen en riep haar na: ‘Wie brengt straks die fiets terug?’ Samen met Wolter van de Klompenburg deed hij een wedstrijdje wie het beste kon liegen. Wolter zei dat hij van de Sint Jan af kan vliegen. René zei daarop dat hij dat gezien had.

Bartje Ketelaars uit Udenhout speelde de buurthulp. De taak van mantelzorger leek hem niet zo zwaar. Alleen in het voorjaar naar de stomerij brengen en in het najaar weer ophalen. Bij zijn buurtpreventie komt hij regelmatig een ‘hier valt niks te halen’-alarm tegen.

Peter Ritsema uit Loon op Zand stond in de ton als ‘unne scheitert’ compleet met een rol toiletpapier. Zijn vrouw had een thermosfles gekocht, want wat warm is blijft warm en wat koud is blijft koud. Zij had er drie koppen koffie en twee Magnums ingedaan. Samen zochten ze ook een winkelwagentje om boodschappen te halen. Het werd de lijkwagen van Kees Kist. Daar had nog niemand ingezeten.

Antoine van de Waardenburg uit Veen kwam als Toon de gevangene in PI Vught. Daar is het vaak volle bak en luisteren ze geboeid. Volgens hem is het beter goed gejat, dan slecht bedacht, maar hij zit er mee.

Jan Schellekens uit Sint Michielsgestel sloot de avond af als een ‘ohpa’ die woont in bejaardenreservaat Avondrood. Want daar is het goed wonen ‘zinne de keinder’. Hij had nog het geheugen van een goudvis en last van Oldtimer. Ging zonder briefje naar de friettent voor een ijsco, maar kwam met twee kroketten thuis.