U-Battle Run: niet voor watjes

Hits: 456

Op zondag 21 mei organiseerde survivalclub U-Base de eerste editie van de U-Battle Run. 75 sportievelingen junior en senior deden mee.

Na een welkom middels een grote tekstkar op de hoek Haverlij/De Vutter ontvingen de deelnemers direct bij aankomst een goody-bag met daarin o.a. een groen T-shirt als bewijs van deelname. In de sporthal kon men omkleden, naar toilet en douchen. Om 13.00 uur ging de eerste groep van 7 personen van start vanaf het terrein van U-Base op het sportpark. Om de drie minuten begon ’n volgende groep. De deelnemers liepen een parcours van 6,5 km langs de kastelen met daarin 24 hindernissen. Dat survival een sport is voor stoere jongens en meiden was te zien aan de hindernissen. Lopen door de sloot, hangend aan touwen over de sloot, hakken van boomstammen, over een evenwichtsbalk over de sloot, klimmen in touwen, enteren langs de zijkant van een brug en kruipen door de duiker van sloot tot sloot onder de rotonde Haverlij/Kraanvogellaan door. Om al deze hindernissen te doen moet je geen watje zijn! Na ’n klein uurtje werden de eerste deelnemers enthousiast binnengepraat door speaker Eric Grim en na het aantikken van de bel was de klus geklaard.
We spreken een enthousiaste Linda Markus van de organisatie: ‘U-Base bestaat nu twee jaar en we hebben ongeveer 125 leden. Deze battle run organiseren we dit jaar voor de eerste keer. We hadden gehoopt op 50 deelnemers, het zijn er 75 geworden. Een groot deel is lid van onze vereniging, vandaar dat er ook clubkampioenschappen aan verbonden zijn. We willen dit evenement dit jaar bescheiden uitproberen om het volgend jaar nog grootser te kunnen aanpakken.’
Mede door het ideale weer, de ruime publieke belangstelling, de diverse sponsors, de grote groep vrijwilligers en natuurlijk de kanjers van deelnemers kan de organisatie terugkijken op een bijzonder geslaagde dag. Complimenten voor de vrijwilligers die urenlang bezig zijn geweest met het opbouwen en afbreken van de hindernissen. Voor Engelen is weer een nieuw jaarlijks evenement geboren!