Veel food en gezelligheid bij Engelen Run

Hits: 406

Op zondag 11 juni jl. beleefde de Engelen Run een warme derde editie. Dit hardloopevenement voor groot en klein was naast een sportief vooral ook een gezellig gebeuren.

Maar liefst 240 jonge hardlopers gingen van start in de ‘Plus Mulder Kids run’. Na een warming-up door Top Fit ging het starten van de jeugd per leeftijd. Het startschot werd steeds gegeven door wethouder Paul Kagie. Bij de kinderen van 4 t/m 6 jaar won Timo Visser met 5 minuten en 7 seconden. De leeftijd 7 t/m 9 jaar werd gewonnen door Isabel Luijckx met 4.26 en bij de jeugd van 10 t/m 12 jaar jaar was Mathijs Tolboom met 4.14 de winnaar. Alle lopers kregen fris, een banaan, de welverdiende medaille en een goodybag met verrassingen. Voor de snelste lopers was er weer een prachtige trofee die werd uitgereikt door Paul Kagie en Bob Mulder. Duo-voorzitter Bert Geerts had voor de beste lopers die lid zijn van FC Engelen en de grootste topprestatie nog een extra prijs.

Na een pittige warming-up gingen in de ‘Auto Haarsteeg run’ 400 lopers van start om via de Vutter, langs de kastelen, om kasteel Leliënhuyze heen en langs de golfbaan na 6 kilometer terug te keren. De deelnemers voor de 12 kilometer gingen later van start en liepen dit rondje twee keer.
Van de organisatie van de Engelen Run kregen de gebruikers van Engelerhart voor de gastvrijheid een pleintekening aangeboden waarop de jeugd heerlijk kan spelen. De prijs werd in ontvangst genomen door Merel van Jenaplanschool Anthonius Abt

Gezelligheid

Op de route waren drie waterposten die door de warmte echt wel nodig waren en om de sfeer te verhogen was er veel muziek. Zoals salsaband Tempestade bij de sportzaal, een dj op een grote stellage waar de lopers onderdoor liepen net voorbij de rotonde Haverlij/Kraanvogellaan, een percussieband Sampartycaom nabij Burggolf en band Inpulsao Maracatu nabij de Plus. De straat tegenover Holterveste was gevuld met vier foodtrucks met ook nog een dj waar de belangstellenden lekker konden snoepen.

Tussen start en finish van de lopers werd ook aan de grote publieke belangstelling gedacht op het sportpark. Disco Blue Flamingo liet goed van zich horen en de kantine van FC Engelen was open voor een hapje en een drankje. De jeugd kon springen op een luchtkussen en voetballen.
Ruim 70 vrijwilligers waren weer actief om alles in goede banen te leiden.
Hardloopclub Engelen kan weer terugzien op een geslaagd evenement.