’t Is 21 januari. Ik rij vanuit Engelen naar Bokhoven. Die rit over de dijk blijkt telkens weer een genot. Ditmaal is het ‘verrèkkes’ koud, maar het kanaal, de sluis en rivier in de mist, in een wonderschone schimmige sprookjesachtige sfeer, niets kan mij nog deren.
Lekker eten en verbinding
In Bokhoven aangekomen, spreek ik met kok Ruud van Gastronomenclub ’s-Hertogenbosch over het driegangendiner in Het Veerhuis waarop de club einde middag een select gezelschap ouderen uit Bokhoven en Engelen onthaalt. Zelfs het vervoer en de begeleiding zijn geregeld. Waarom? “We bestaan 60 jaar, dat willen we vieren. Koken en lekker eten is onze hobby, verbinding en saamhorigheid vinden we heel belangrijk. 60 jaar ervaring leerde ons dat gezellig samenzijn, genieten van heerlijk eten en drinken, daartoe heel bevorderlijk is.”
“We zijn druk met de voorbereidingen. Inclusief begeleiding komen er 72 mensen. Er is een ceremoniemeester aanwezig en er treedt ook een troubadour op. Uiteraard kan er gedanst worden. Tien koks verzorgen de maaltijd die ze zo nodig mede aan tafel serveren. In totaal zijn er vijftien mensen betrokken bij het koken en de bediening. Met dieetwensen, allergieën en veganisten is rekening gehouden. We serveren: Kippen- en vegetarische soep, gemarineerde rollade in cranberrysaus, aardappelpuree met Parmezaan, julienne gesneden peultjes met rode paprika of viscurry van zalm, kabeljauw en gamba’s en als toetje room met Bastonge en kersen. En wie zal dat betalen? De hedendaagse versie van zoete lieve Gerritje: Sponsors Het Veerhuis Bokhoven, Bensdorp Wijnen Den Bosch, Plus Mulder en Stichting Leyefonds Helvoirt.