Eerste ‘huiskamer’ van Engelen geopend

Op zondag 24 november opende de eerste ‘huiskamer’ van Engelen haar deuren onder de naam Herberg Haverleij. Een gedeelte van de Antonius Abt school aan het Oberonplein, wat eerder werd benut voor de buitenschoolse opvang, is omgetoverd tot ontmoetingsruimte. Een mooie ruimte op de begane grond, met keuken en eigen ingang. Niet alleen voor de bewoners van Slot Haverleij, maar voor alle kastelen. Ruim 100 personen, van jong tot oud, gaven reactie op de oproep om kennis te komen maken. Zij werden hartelijk ontvangen met soep en later met koffie en thee.

Vijf dames, wonende in de kastelen, troffen elkaar een tijdje geleden en vonden het erg stil in hun straat. Was er maar een ontmoetingsplek in de buurt. Hiermee is het balletje gaan rollen. De bestuursraad gaf medewerking, twaalf vrijwilligers sloten zich aan, de school stelde gratis ruimte ter beschikking op basis van wederdienst en een sprookje werd werkelijkheid, aldus Anja Verlaat in haar openingswoord.

Tijdens de drukke openingsbijeenkomst werd aan de bezoekers gevraagd om ideeën voor activiteiten op de muur te plakken. Die kwamen er volop. Knutselen, gezamenlijk eten, meditatie, uitleen, schaken en dammen, repaircafé, podium voor talent. Een kleine greep uit de tientallen suggesties.
Deze huiskamer van de Haverleij is dus niet alleen voor ouderen maar voor alle leeftijden.
Op een andere muur konden mensen die zelf actief willen zijn in deze ontmoetingsplek, een briefje plakken. Ook daar hingen een aantal reacties. Tevens werd gevraagd op welke dagen en welke dagdelen de ruimte open zou moeten zijn.

De initiatiefnemers gaan nu alle ideeën en wensen op een rijtje zetten en samen met de vrijwilligers kijken wat er nu al gerealiseerd kan worden en welke dagen en tijden de herberg open zal zijn. Uiteraard is dit een groeiproces. Hierbij wordt ook gekeken naar al bestaande activiteiten in het dorp zoals de seniorenmiddag op dinsdag in De Engelenburcht. Er moet geen concurrentie ontstaan, maar een aanvulling op wat er nu al is en een invulling van wat er nu gemist wordt. Uiteraard zijn nieuwe ideeën die bij nog opborrelen ook welkom. U kunt e-mailen naar herberghaverleij@gmail.com.
Hopelijk kunnen we spoedig melden welke dagen en tijden u erop kunt rekenen dat de herberg Haverleij open is. Dat u er dan gastvrij ontvangen wordt, is door het enthousiasme van de initiatiefnemers, zeker geen twijfel.