Geslaagde ontvangst Sint zonder protest

Op zondag 17 november jl. stond jong en oud weer massaal aan de Graaf van Solmsweg bij een zonnige, maar frisse aankomst van de Sint. De kade was leuk aangekleed en presentator Gabri bracht de stemming er goed in. Gelukkig waren er geen protesten zoals in de stad, maar uiteraard waren er wel voorzorgsmaatregelen genomen. Na flink zingen en roepen kwam de boot van Wolthuis met daarop een groot aantal bruine Pieten en de Sint in beeld. Als eerste kwamen de danspietjes van boord, die gelijk een aantal shows weggaven. Daarna werd de Sint ontvangen door wethouder Mike van der Geld. Na het geven van ontelbare handjes, ging de Sint naar een mooi versierde Engelenburcht, die geheel anders was ingericht als voorheen. Door de nieuwe opstelling was het contact van jong en oud met het podium veel beter. Na het zingen van enkele liedjes kwamen Sint en de pieten binnen. De vlogpiet en enkele pieten bezig op hun mobiel, trokken de aandacht. Ze moesten van Sint hun mobieltjes inleveren. “Gezellig met elkaar buiten spelen is toch veel leuker”, was de achterliggende gedachte. Ook de ouders werd gevraagd de mobiel af en toe uit te zetten. Nadat de danspietjes nogmaals losgingen, werden de cadeautjes uitgedeeld. Het organisatieteam kan terugzien op weer een geslaagd kinderfeest.