KERSTVERHAAL MET ACTUELE ITEMS

Op zondag 16 december jl. was het jaarlijkse jeugdkerstfeest in een goedgevulde, sfeervolle Protestantse kerk waarbij dominee Marloes Meijer voorging.

Na het zingen van ‘Midden in de winternacht’, begeleid door organist Chiel Spaans, begon het traditionele kerstspel volgens het evangelie van Lucas door de jeugd. Hierin speelden Maria, verschillende engelen, een schaap en een echte baby als Jezus. De herders ontbraken en ter plaatse werd Jozef benoemd. Het spel door de jeugd werd onderbroken door actuele items. Een brief van een vluchteling uit Syrië werd voorgelezen, een verhaal uit eigen ervaring van een pleegouder en een verhaal van iemand die een geadopteerde broer en zus heeft. Tussendoor zong Anne Marte Kingma enkele mooie liederen met als slot een echte rap. De jongeren van de gemeente hadden vooraf al gesproken over het onderwerp vluchteling en hebben besloten om samen met hen pannenkoeken te gaan bakken en voor hen Arabisch te gaan leren. Na afloop liet iedereen zich de chocolademelk goed smaken.