Koningsdag bijzonder geslaagd

 

Op zaterdag 27 april werd door een nieuw comité bestaande uit Joris ten Berge, Wim de Bont, Eva Buijs, Wendy Marijnen, Theo Nijholt en Ralf van de Wiel op het plein bij De Engelenburcht Koningsdag georganiseerd. En dat is, op enkele beginnersfoutjes na, heel erg goed gelukt! Kosten nog moeite werden gespaard en er is enorm veel energie in gestoken om er een fantastisch evenement van te maken.

De dag begon met de traditionele versierde fietsenoptocht begeleid door harmonie Oude Post. Ruim 80 fietsers deden er mee en vooraf kon de jeugd op woensdag- en vrijdagmiddag de fiets al komen versieren. Terug bij De Engelenburcht reikte Yvonne Schram namens de bestuursraad aan de winnaars de prijzen uit en was er gratis koffie met oranje-soesjes.

Daarna ging met ruime belangstelling de vrijmarkt met echte kramen van start. Ondertussen kon de jeugd zich vermaken in de zweefmolen, op de bungy-trampolines, op twee grote springkussens, in een treintje en in de zandbak. Heel de middag bleven deze attracties ruimschoots bezet. Het gratis aanbieden hiervan was mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. De deelname aan de oud-Hollandse spelletjes was wat minder. Ook was er een ballonenclown en kon de jeugd zich leuk laten schminken. Jammer dat aan het begin van de middag het traditionele uurtje voor de ouderen was geschrapt. Koningsdag is immers voor jong én oud.

In de tweede helft van de middag bracht de muziek van Reco Audio de stemming er goed in.  Ruim 100 dorpsgenoten bouwde een mooi feestje en lieten zich door de soms heftige regenbuien niet uit het veld slaan. Tijdens het optreden van een live-zanger gingen de voetjes van de vloer. Tussendoor werden hapjes geserveerd en een traktatie voor de jeugd. Vanaf vijf uur genoot menigeen van een pizzapunt van de mobiele bakker.

Het nieuwe, enthousiaste Koningsdagcomité heeft een goede start gemaakt en kan terugzien op een zeer geslaagd evenement.