Met grijpers op pad

Op zaterdag 23 maart jl. organiseerde de gemeente ’s-Hertogenbosch weer de jaarlijkse zwerfvuilactie en haakte daarmee in op de landelijke opschoondag. In de hele gemeente gingen 1300 personen aan de slag. In Engelen en Bokhoven waren de mensen van de Protestantse kerk, het Kadekoor, bewoners van Velderwoude en Wuijvenhaerd en de Stichting Welzijn Bokhoven actief. Na een welkom door Martien van Gorkom van de gemeente ging men gewapend met grijpers, oranje hesjes, handschoenen en vuilniszakken op pad.

We missen als trouwe deelnemers de pupillen van FC Engelen. Martien: ‘Voor de veiligheid is de minimumleeftijd naar 12 jaar gegaan, mits er voldoende goede begeleiding is van volwassenen. Dat is de reden waarom FC Engelen is afgehaakt.’ De startlocatie is ook gewijzigd van Engelerhart naar De Engelenburcht. Martien: ‘Als organisatie willen we, net als bij al de andere deelnemers in de gemeente, ook hier afsluiten met friet en een warme snack. Hopelijk stimuleert dat extra om volgend jaar ook weer mee te doen.’

Rinie van Buul van de gemeente zei weer verbaasd te zijn over de grote hoeveelheid vuil die de deelnemers in twee uurtjes tijd bij elkaar weten te verzamelen. Voor bij de afrit van de A59 ligt enorm veel.

Ligt er in uw buurt al een tijdje zwerfafval? Meld het dan aan via de BuitenBeter App of via 073-615 5555. Dit meldpunt is er ook voor losliggende stoeptegels, ’n kapotte lantaarnpaal, verstopte straatputten, graffiti, vernieling van speeltoestellen en stank- en geluidsoverlast. Als u zelf af en toe een handje wilt uitsteken, zoals Wil Kivits met zijn scootmobiel wekelijks doet, kan het meldpunt u ook voorzien van ’n grijper, vuilniszakken en een locatie waar u het vuil kunt achterlaten.