Zonnige start Avondvierdaagse

Met ruim 530 deelnemers ging op dinsdag 14 mei jl., met lekker zonnig weer, de 12e editie van de Engelense Avondvierdaagse van start. Het comité bestaande uit Jos van de Wouw, Ger Scheepjens, Ted Tolboom, Frank Dobbelsteijn, Annemarie Hoevenaars en Hedwig ten Dam had er weer alles aan gedaan om er een mooi evenement van te maken. We spreken voorzitter Jos: “We hebben de website en het logo vernieuwd. En ook het aanmelden en betalen gebeurt voortaan volledig via deze site. Omdat de start vaak haasten is en lopen hongerig maakt, hebben we gezorgd voor een kraam waar pannenkoeken en broodjes kip te koop zijn. De start in Bokhoven is vervallen om weer eens andere routes te kunnen nemen en de oproep aan senioren om ook mee te doen levert een aantal nieuwe deelnemers op. Cindy van der Zanden is gestopt met het comité en we zijn dus driftig op zoek naar extra handjes.”  Het verschuiven van de datum naar mei geeft minder druk op de talloze, vaak dezelfde, vrijwilligers van de vele activiteiten voor de zomervakantie. De sponsorwand op de hoek Vutter/Haverleij is weer mooi gevuld en opgebouwd samen met de vrijwilligers van de U-Battle. De presentatie is in handen van de enthousiaste Jolie Mulkens.

De eerste avond vertrokken de lopers enthousiast bij BurgGolf. Meteen na de start van de 3, 5 of 10 kilometer werd iedereen weer verwend met een goed gevulde rugzak van PLUS Mulder en liepen de routes door de kastelen.