Engelenrun: sportief maar ook gezellig

Op pinkstermaandag 10 juni beleefde de Engelenrun, met lekker weer, haar eerste lustrum en in die vijf jaar is het evenement, gezien de uitstraling, echt volwassen geworden. Dit jaar was het oefenveld van BurgGolf voor het eerst de start- en finishlocatie omdat het terrein bij Engelerhart vrij moest blijven voor voetbal. Er was volop belangstelling en naast een sportief was het vooral ook een zeer gezellig gebeuren.

Maar liefst 250 jonge hardlopers gingen van start in de ‘PLUS Mulder Kidsrun’ Bij de kinderen 4 t/m 6 jaar wonnen Emma en Tijn. In de leeftijd 7 t/m 9 jaar werd gewonnen door Vivian en Max en bij de jeugd van 10 t/m 12 jaar waren Isis en Juliaan de winnaar. Alle lopers kregen een goodiebag met verrassingen en de welverdiende medaille.

Na een pittige warming-up gingen in de ‘Auto Haarsteegrun’ 600 lopers van start om via de Leunweg richting sportzaal te lopen. Hier iets voorbij was dit jaar voor het eerst een splitsing 6 en 12 km. De 12 km maakte een extra lus en ging via De Engelenburcht en de Graaf van Solmsweg over de sluis en langs Meerwijk en via de Gemaalweg terug. De 6 km liep terug via Leliënhuijze. Ruim 70 vrijwilligers waren actief om op de routes alles in goede banen te leiden en de lopers de goede richting op te wijzen.

Gezelligheid
Op de route waren diverse waterposten en overal langs de route klonk muziek. Verschillende percussiebands en disco’s wisselende elkaar af. Op de Dieze was er zelfs een boot vol muziek.
Bij de start en finish was het op het royale veld echt keigezeelig. Verschillende verenigingen waren daar actief om hun activiteiten te promoten zoals de ‘çhill out zone’ van De Schuilplaats met een grote storm- en glijbaan. Maar ook Recrea, BurgGolf, FC Engelen en VMHC Vlijmen waren present met een leuke presentaties. Voor de sporters was er gelegenheid voor massage en iedereen kon zich laten schminken of humoristisch laten fotograferen. De gelopen tijden waren op een groot scherm te zien, afgewisseld met prachtige opnames gemaakt met drones. Het hapje en drankje werd op het veld verzorgd door BurgGolf.

Hardloopclub Engelen kan terugzien op een bijzonder geslaagd dorpssportevenement wat ook een echt familie- en gezelligheidsgebeuren was.