Goede muziek en dansen aan de Dieze

Op zaterdag 15 juni werd voor de zevende keer aan de kade aan de Graaf van Solmsweg het evenement ‘Muziek aan de Dieze’ georganiseerd. Rond zes uur zijn er weer ruim 250 belangstellenden en is het gezellig druk. Het podium is geplaatst op een ponton van de Genie en de presentatie is in handen van Jacqueline en Han. De kleurrijke aankleding is gemaakt door Annemarie. De jeugd kan met supboards van Herman Lieven het water op. Uiteraard onder toezicht van de reddingsbrigade.

De aftrap wordt gedaan door Dansplaats waarvan een groot aantal groepen leuke dansen lieten zien. Vervolgens klinkt het Kadekoor. Onder leiding van Edit Bartos zingen zij een stemmig nieuw repertoire. Daarna komt popkoor 2SingS1 met dirigent Joram op het podium. Een nieuw koor wat ook wekelijks repeteert in De Engelenburcht. Zij brengen enthousiast een aantal evergreens.
Dan neemt Muziek Collectief Engelen het stokje over. Zij spelen luchtige muziek met zang van Richard van Dooren en Kyra van Boekel.
Tussendoor laat iedereen zich de aangeboden hapjes van Eterij ’t Smidje goed smaken. Zij openen binnenkort hun zaak in een oude smederij op de hoek Graaf van Solmsweg / Dorpstraat.

Op de kade gaat Trivia Force verder. Een leuke groep van 4 meiden die dansen op moderne muziek. Gitarist Eric van Donkersgoed speelt onder andere een Argentijnse tango gedanst door Wolter en Nettie van Klompenburg. Le Pantalon du Bois, een formatie van zeven personen, brengen het publiek met hun zang en muziek helemaal in de Franse sfeer. Voor de Partybende is het daarna gemakkelijk om de beentjes massaal van de vloer te krijgen. Ondertussen gaat de barbecue aan en kan het zelf meegebrachte vlees worden gebraden. De bar wordt verzorgd door De Engelenburcht.
Als finale brengen ‘De Maxima’s’ uit Hoorn, met connecties in ons dorp, weer een aantal humoristische liedjes in de stijl van Rowwen Hèze. De Partybende sluit de zeer geslaagde avond af.

Mede door hoofdsponsors administratiekantoor Van Iersel en PLUS Mulder, het goede geluid verzorgd door Geert de Vries en gelukkig net droog op een regenachtige dag, is het evenement met veel muziek van hoog niveau weer geslaagd. De organisatie bestaande uit Jacqueline Heusdens, Ingrid van de Langenberg, Annemarie Hoevenaars, Marjan Veltkamp, Han Wijns en Guido Koelemij dankt artiesten, bezoekers, sponsors en vrijwilligers voor hun geweldige bijdrage aan dit festijn.