U-Battle Run: nog groter en stoerder

Op zondag 23 juni organiseerde survivalclub U-Base de derde editie van de U-Battle Run met ruim 750 deelnemers. De afstanden zijn 7,5 en 12 kilometer voor wedstrijd- en recreatieve deelnemers. In de grootste afstand zitten ruim 40 hindernissen. Ook de jeugd van 10 tm 17 jaar doet mee en er is zelfs een ouder/kind loop van 5,5 kilometer. Er zijn dit jaar ook ruim 100 deelnemers aan de korte survival run (KSR) van 8,3 kilometer. Voor deze deelnemers dit de laatste wedstrijd van het seizoen en wordt in Engelen de landelijke prijsuitreiking gedaan. De opbrengst van het evenement gaat gedeeltelijk naar de stichting ‘Spieren voor Spieren’. De presentatie is in handen van Eric Grim.

Na een welkom ontvangen de deelnemers direct bij aankomst een T-shirt als bewijs van deelname. In de sporthal kan men zich omkleden en gebruik maken van toilet en douche. Om 9.30 uur gaat de eerste groep van ongeveer 10 personen van start vanaf het grasveld tegenover de U-Base locatie op het sportpark. Om de vijf minuten begint een volgende groep.

Dat survival een sport is voor stoere jongens en meiden is te zien aan de 49 hindernissen gemaakt tussen de kastelen. Lopen door de sloot, hangend aan touwen in de ‘apenhang’, dragen en gooien van zware voorwerpen, suppen op de sloot, klimmen in touwen, doorhakken van een boomstam en kruipen door de duiker onder de rotonde. Er zijn een aantal bekende, maar ook een groot aantal nieuwe hindernissen gebouwd. Hierbij is weer veel creativiteit gebruikt. Dit jaar liep de route ook deels door natuurgebied Engelermeer. Na een uur komt de eerste 8,3 kilometerloper terug.

Bij de start en finish is het gezellig druk. Er staan stands met alle benodigheden voor survival, er is een foodtruck en De Engelenburcht voor de drankjes. Door het warme weer zijn er extra drinkposten neergezet. Mede door de hoofdsponsors Health City en PLUS Mulder, diverse andere sponsoren, de grote groep vrijwilligers en natuurlijk de kanjers van deelnemers kan de organisatie terugkijken op een bijzonder geslaagde dag. Complimenten voor de vrijwilligers die dagenlang bezig zijn geweest met het opbouwen en afbreken van de vele hindernissen.