Blije gezichten drijfveer Vakantiejeugdweek

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 augustus is voor de 50ste keer het Vakantiejeugdwerk in Engelen gehouden. We spreken Marc van den Akker en Christien Megens, die beide al 35 jaar actief zijn in de organisatie. Wat is hun drijfveer. Marc: “Ik vind het leuk om te organiseren. Veel kinderen kijken er jaarlijks weer naar uit. Dat geeft veel voldoening. Ook hebben we altijd een goed comité gehad, met mensen jong en oud, met een mooie mix van capaciteiten, die goed samenwerken. Verder heb ik een werkgever die mij al 35 jaar steunt met het geven van bijzonder verlof.” Christien krijgt haar energie van de vele blije kindergezichten die ze ziet tijdens de activiteiten. Christien stopt ermee na dit jubileumjaar. Marc en partner Annette gaan nog even door om de organisatie goed door te geven aan de volgende generatie.

 De week begon met een drukke creamorgen in De Engelenburcht met onder andere hoedjes versieren, schminken, nerf-game, nagellakken en T-shirtkleuren. Vooral het ketting maken met chips en dropveter viel goed in de smaak. In de middag waren de poppendokters weer present voor een goedbezocht poppenbureau.